A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Навчання з домедичної допомоги для працівників закладів освіти Новодмитрівської ТГ

Дата: 10.01.2023 15:14
Кількість переглядів: 284

  

 

     В умовах сьогодення оволодіти навичками надання домедичної допомоги доречно для будь-кого з нас. Це може в буквальному сенсі врятувати життя близької людини або того, з ким поряд ми можемо опинитися під час надзвичайної ситуації.

     З метою оволодіння такими знаннями та навичками 09-10 січня 2023 року для працівників закладів освіти та відділу освіти Новодмитрівської сільської ради було проведено навчання «Надання домедичної допомоги травмованим в мирний та військовий час». Тематичний курс провели працівники Черкаської медичної академії: кандидат медичних наук, проректор з практичної роботи академії, викладач кафедри хірургії та ЕМД, викладач вищої категорії, викладач – методист Ольга Вікторівна Федосєєва та директор Центру симуляційного навчання, викладач ЦК клінічних дисциплін №1, викладач другої категорії Дмитро Анатолійович Пасечник.

     Під час проведення курсу слухачам були озвучені золоті принципи порятунку травмованих на догоспітальному етапі до приїзду працівників ЕМД (екстреної медичної допомоги). Курс містив не тільки теоретичну, а й практичну частину. Слухачі тренінгу мали змогу відпрацювати техніку зупинки критичної кровотечі, вкладання потерпілого в стабільнобокове положення, базової підтримки життя з використанням АЗД (автоматичного зовнішнього дефібрилятора) та ін.

     Ми щиро дякуємо за проведення навчання викладачам Черкаської медичної академії Ользі Федосєєвій та Дмитру Пасечнику за дуже корисні і такі необхідні кожному з нас знання та практичні навички, які за необхідності можуть врятувати не одне життя.


« повернутися

Вхід для адміністратора