A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Учителям доручили запобігати поширенню руху «Рьодан»

Дата: 13.03.2023 14:00
Кількість переглядів: 58

Міністерство освіти і науки занепокоєне поширенням агресивної субкультури «Рьодан» серед підлітків, через що педагогічним працівникам рекомендовано вжити заходів, які мають запобігти поширенню явища.

Відповідна рекомендація, метою якої є запобігання протиправним діям підлітків та організації превентивних заходів щодо формування толерантних стосунків, надана керівникам місцевих департаментів освіти і науки та директорам шкіл.

Зокрема, йдеться про нову субкультуру, що натхнена японським аніме та нещодавно поширилась у Росії.

У МОН зазначають, що на переконання правоохоронних органів, дії «ПВК Рьодан» є спробою росіян використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Через це, у Міністерстві освіти і науки рекомендують з’ясувати першопричини, які спонукали підлітків приєднатися до небезпечних субкультур та надати відповідну допомогу в їх подоланні.

Окрім того, школи мають ознайомити учасників освітнього процесу із існуючими молодіжними субкультурами, їхніми основними рисами, позитивним і негативним спрямуванням.

Також з метою запобігання поширенню агресивної субкультури закладам освіти рекомендовано провести заняття для учнів з елементами тренінгу «Всі ми – різні, всі ми – рівні», творчі дискусії на тему «Молодіжні субкультури: за і проти», «Вчимося бути толерантними», «Що спільного?», «Біла ворона», «Чарівне озеро».

Учителям рекомендовано створити колажі «Світ толерантності» і «Світ інтолерантності», «Риси толерантної особистості» тощо.

«Для того, щоб навчити дітей безпечній поведінці у виховній системі закладу освіти необхідно систематично приділяти увагу національно-патріотичному вихованню, культурі взаємостосунків школярів, методам ненасильницького спілкування тощо», – наголошують у МОН.

У межах роботи учителям також необхідно налагодити взаємодію з батьками, зокрема, рекомендувати їм звертати увагу на контент, який споживає дитина, пройти базовий курс кібербезпеки, слідкувати, чи не відбувається у дитини різких перепадів настрою тощо.

Зміст рекомендацій має бути доведений до відома керівників органів управління освітою різного рівня, керівників та педагогічних працівників закладів освіти з метою запобігання протиправним діям підлітків в умовах воєнного стану, організації превентивних заходів щодо формування толерантних стосунків.


« повернутися

Вхід для адміністратора