A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Оприлюднені коефіцієнти для спеціальностей при вступі

Дата: 16.03.2023 08:34
Кількість переглядів: 62

Міністерством освіти і науки оприлюднені значення вагових коефіцієнтів, які застосовуватимуться для кожної спеціальності при вступі до закладів вищої освіти.

Цьогоріч для конкурсного відбору будуть зараховуватися бали НМТ з української мови (перший предмет), математики (другий предмет) та одного предмета на вибір вступника.

Будь-яка комбінація обраних вступником предметів дозволить йому вступити на будь-яку спеціальність із тим предметом, який він вибрав.

Водночас, обираючи третій предмет для складання НМТ, вступнику необхідно зважати на встановлені МОН коефіцієнти, що будуть застосовані для кожної із спеціальностей.

Суть застосування коефіцієнтів полягає у наданні результатам з предметів НМТ більшої ваги при вступі на споріднену предмету спеціальність.

Тобто при вступі на правничий напрям найбільшу вагу матиме результат з історії України та іноземної мови, при вступі на ІТ-спеціальності – з фізики, а при вступі на медичні спеціальності – результат з біології та фізики тощо.

Ваговий коефіцієнт для оцінки з географії для тих вступників, хто подаватиме для вступу сертифікати ЗНО за 2020 або 2021 рік, дорівнюватиме ваговому коефіцієнту з історії України.

Заздалегідь ознайомившись із ваговими коефіцієнтами, вступники зможуть визначити, результати якого предмета є більш пріоритетними для вступу на ту чи іншу спеціальність.

ДИВИТИСЯ ТАБЛИЦЮ КОЕФІЦІЄНТІВ


« повернутися

Вхід для адміністратора