A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Військово-польові збори Новодмитрівської ЗОШ

Дата: 21.04.2023 08:14
Кількість переглядів: 128

    Відповідно до навчальної програми курсу «Захист України» (рівень стандарту) на 2022-2023 навчальний рік з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів у 11 класі Новодмитрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів 18, 19 та 20 квітня проведено 3-денні (18 годин) навчально-польові збори.

Навчально-польові збори розпочалися зі стройового огляду та продовжилися заняттям із стройової підготовки за темою:

«Стройові прийоми і рух без зброї».
    В подальшому учні 11-го класу  показали своє уміння у виконанні силових вправ, вправ із навантаженнями, склали іспит із тактичної підготовки  за темою: «Дії солдата в бою у складі малих тактичних груп».

   Завершили перший день навчально-польових зборів заняттям  з вогневої підготовки за темою: «Стрілецька зброя та поводження з нею», де були розглянути питання:  призначення та бойові властивості автоматичної зброї, заходи безпеки при поводженні зі зброєю та відпрацьовані нормативи неповного розбирання (складання)  автомату.

   Другий день навчально-польових зборів був дуже цікавим та напруженим, як зазначили самі одинадцятикласники. Цьому і сприяли погодні умови.
     Всі учні практично виконали вправи:

стрільба із пневматичної гвинтівки;

перша вправа з метання ручних гранат.

Продовжили удосконалювати майстерність у відпрацюванні нормативів неповного розбирання (складання)  автомату. Відпрацювали послідовність обладнання і маскування окопу для стрільби лежачи.

   Особливістю цього дня було відвідування навчально-польових зборів головою Новодмитрівської територіальної громади Кухаренком Артемом Володимировичем та начальником відділу освіти виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Маленко Лідією Іванівною.

     Кухаренко Артем Володимирович особисто прийняв участь під час проведення зборів у виконанні вправ:

стрільба з пневматичної гвинтівки;

метання ручних гранат (перша вправа), показав особистий приклад і високі результати.

    Апогеєм навчально-польових зборів насправді став третій день, під час яких на базі військової частини було проведено змістовні заняття з домедичної допомоги в умовах бойових дій (тактична медицина) з питань:

накладання турнікету (джгута) на кінцівки;

зупинка кровотечі з рани тулуба за допомогою гемостатичних засобів (само- та взаємодопомога);

зупинка кровотечі з рани кінцівки за допомогою спеціальних перев’язувальних пакетів (само-та взаємодопомога).

   Проведено ознайомлення з озброєнням підрозділу, їх призначенням, тактико-технічними характеристиками.

  Мета навчально-польових зборів досягнута, кращий рівень знань, умінь та навичок серед учнів 11-го класу показали: Гонза Євген, Помазанко Оксана, Сапранов Андрій, Євтушенко Дмитро, Чікін Дмитро, Воробкало Максим, Волков Даніїл.

дл

 


« повернутися

Вхід для адміністратора