A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Готовності закладів дошкільної та загальної середньої освіти до початку нового 2023-2024 навчального року.

Дата: 21.08.2023 10:36
Кількість переглядів: 64

Заклади освіти Новодмитрівської сільської ради готові прийняти своїх маленьких господарів – такий висновок зробила комісія, яка провела огляд стану готовності закладів дошкільної та загальної середньої освіти до початку нового 2023-2024 навчального року.

Відповідно до чинного законодавства в галузі освіти та розпорядження сільського голови Новодмитрівської сільської ради від 13.06.2023 № 58-од «Про підготовку та організований початок 2023-2024 навчального року в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Новодмитрівської сільської ради», з метою належної організації освітнього процесу, забезпечення безпечних і нешкідливих умов навчання, праці, виховання здобувачів освіти в закладах освіти в умовах воєнного стану 15-16 серпня 2023 року комісія в складі керівників Новодмитрівської сільської ради, відділу освіти, поліцейського офіцера громади, фахівців Золотоніського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Золотоніського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області провела перевірку готовності закладів освіти до роботи в новому 2023-2024 навчальному році.

В результаті моніторингу готовності закладів дошкільної та загальної середньої освіти Новодмитрівської сільської ради до нового 2023-2024 навчального року комісією було відзначено, що керівниками закладів освіти, педагогічними та батьківськими колективами проведена належна робота щодо підготовки закладів освіти до їх роботи в умовах воєнного стану, створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти для збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу, облаштування найпростіших укриттів, створення умов для організації якісного та повноцінного харчування учнів та вихованців закладів освіти.

В усіх закладах освіти проведені косметичні ремонти приміщень та прилеглих будівель, ужито заходів щодо приведення інженерно-технічних комунікацій, устаткування, обладнання у відповідність до чинних стандартів, правил та норм.

Особлива увага під час огляду готовності закладів освіти до нового навчального року зверталася на наявність та придатність до використання найпростіших укриттів. Так, на час перевірки з 11-ти закладів освіти 10 з них мають захисні споруди, які придатні для укриття учасників освітнього процесу на випадок повітряної тривоги, а у Ковтунівському НВК проводиться капітальний ремонт погребів з метою використання їх як найпростішого укриття.

Комісія погодила можливість використання укриттів для учасників освітнього процесу та надала відповідні рекомендації щодо завершення їх облаштування та терміни усунення виявлених недоліків.

Відповідно до висновків комісії надання освітніх послуг в усіх закладах дошкільної та загальної середньої освіти в 2023-2024 навчальному році буде здійснюватися в очному режимі.

У ході перевірки вивчалося питання організації харчування в закладах освіти. Комісією підтверджено, що харчування організовано відповідно до вимог чинного законодавства, і робота із контрольованого питання ведеться на належному рівні.

Отже, заклади освіти уже сьогодні з нетерпінням чекають на зустріч зі своїми вихованцями! Мирного, плідного, щасливого навчального року нам усім!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора