A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Реєстрація для участі в мультипредметному тесті ЗНО

Дата: 15.03.2024 12:41
Кількість переглядів: 15

Реєстрація для участі в мультипредметному тесті ЗНО

Реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті триватиме з 14 березня до 11 квітня 2024 року і відбудеться дистанційно.

Для реєстрації для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати в ньому такі дії:

Стартувала реєстрація на НМТ-2024 | Міністерство освіти і науки Українивнести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;

завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;

підтвердити бажання взяти участь у НМТ;

надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;

сформувати Сертифікат НМТ 2024 року.

Можливіть створення електронного кабінету стане доступною з 14 березня 2024 року.

Обов'язкові копії документів, що необхідні для реєстрації

До персонального кабінету вступнику необхідно обов'язково завантажити сканкопії наступних документів:

  • паспортний документ або інший документ, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
  • документ, що підтверджує інформацію про освіту: довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2024 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтво про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • документ, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картка платника податків або паспорт громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

Вибір міста проходження НМТ

Під час реєстрації вступник матиме змогу вибрати предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ. Цю інформацію буде використано для розподілу учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами.

Позначення предмета на вибір (4-й предмет НМТ)

Навчальні предмети, які увійшли до основного блоку НМТ, – українська мова, математика та історія України, – автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож вступникові потрібно  вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ.

Вибрати кілька предметів додаткового блоку не можна, адже НМТ буде цілісним (складатиметься з двох блоків по два предмети, усього чотири предмети), відтак реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

Також за потреби учасник НМТ зможе вибрати мову, якою бажає отримати завдання сертифікаційної роботи з математики, історії України, біології, географії, фізики або хімії. У 2024 році вступники, які навчались мовами національних меншин, зможуть обрати для складання вищезазначених предметів угорську, польську румунську, кримськотатарську мови.

Внесення змін до персональних даних в е-кабінеті

Після надсилання інформації на обробку до 15 квітня в персональному кабінеті можна буде вносити зміни до інформації про:

  • назву навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування;
  • населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ;
  • потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій.

Підтвердження реєстрації на НМТ

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є Сертифікат.

Сертифікат НМТ вступник матиме змогу сформувати у своєму персональному кабінеті в разі підтвердження регіональним центром реєстрації вступника для участі в НМТ.

Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Інші особливості реєстрації на НМТ (у разі необхідності)

За потреби при реєстрації додаються копії:

  • свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900 (для осіб з особливими освітніми потребами);
  • нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • документа, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП;
  • документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ.

У разі відсутності з поважної причини (викрадення, втрата тощо) документа, що підтверджує інформацію про освіту, для реєстрації на НМТ може бути використано Виписку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти щодо документів про освіту та інформації про навчання особи, яка може бути сформовано на веб-сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти за посиланням.

Реєстрація за допомогою застосунку «Дія»

Майбутні учасники НМТ можуть зареєструватись для участі в НМТ за допомогою застосунку «Дія». У такому випадку у ході реєстрації на НМТ-2024 необхідно в е-кабінеті окремо завантажити тільки документ про освіту.

Натомість усі особисті дані про учасника мультитесту будуть внесені до системи автоматично.

Таке автоматичне внесення вступниками особистих даних не потребує їхнього підтвердження, тобто вступнику не треба завантажувати копії документів, які підтверджують унесені ним особисті дані.

Також регіональному центру оцінювання якості освіти не потрібно буде витрачати додатковий час на верифікацію особистих даних, що пришвидшить процедуру реєстрації.

 

РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ УЧАСТІ В НМТ

ДОРОЖНЯ КАРТКА УЧАСНИКА ЗНО

Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram або сторінок Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора