A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Професійна майстерня «Новітні підходи до козацького виховання: від традицій до сучасності»

Дата: 24.05.2024 13:47
Кількість переглядів: 23

22 травня на базі Домантівського навчально-виховного комплексу на педагогічну спільноту чекала професійна майстерня «Новітні підходи до козацького виховання: від традицій до сучасності». Колектив закладу освіти гостинно зустрічав представників педагогічних колективів, секретаря Новодмитрівської сільської ради Ірину Кодь, начальника відділу освіти Лідію Маленко, головних спеціалістів відділу освіти Валентину Хилько та Богдану Василенко. Імпреза на початку заходу вже дала зрозуміти, що сьогоднішня зустріч буде плідною!

Захід розпочався з ліричного виховного заходу «У серці мами плачуть солов’ї». Виступи учнів, їхніх батьків та трудового колективу розчулили усіх присутніх. Глибоко зворушливе виконання музичних композицій проникало в кожну душу та збуджувало найтонші струни в серцях гостей. Виконані композиції були не лише виразом професійної майстерності, а й відображенням глибокого почуття прив'язаності до своїх батьків, школи, села, України.

Потім гості семінару перейшли до методичного кабінету, де директор школи, Катерина Цюра, запросила всіх долучитися до "вулика ідей". Цей етап заходу став своєрідним форумом для обміну інноваційними підходами, кращими практиками та творчими ідеями в галузі освіти. Вулик ідей відображав справжню силу колективного розуму та творчого потенціалу педагогічної спільноти. Учасники семінару мали можливість поділитися своїми ідеями, враженнями та досвідом, а також засвоїти нові методи та стратегії, що сприяють підвищенню ефективності освітнього процесу.

Під час презентації ідей козацької педагогіки заступник директора Катерина Черес розкрила принципи цього підходу до навчання, який включає в себе розвиток фізичних, інтелектуальних та духовних якостей учнів. Вона підкреслила важливість виховання сили волі, відваги, самостійності та патріотизму, які є не менш важливими, ніж академічні знання.

Вчитель математики Олена Кунчич вразила аудиторію своїм підходом до навчання та виховання учнів, розповідаючи про видатних односільчан і те, як їхні постаті слугують прикладом для вирощування гідного молодого покоління.

Про виховання у дітей поваги до народних традицій та звичаїв з використанням інтерактивних ігор розповіла вихователь Пошивайло Тетяна. Вона поділилася різноманітними інтерактивними іграми, які використовує під час роботи з дітьми.

Вчитель географії та історії Світлана Харченко продемонструвала нові можливості для формування історичної компетентності учнів, використовуючи онлайн-ігри як ефективний інструмент навчання.

Інна Скоряк, вчителька англійської мови, поділилася досвідом роботи у сфері використання інтерактивних завдань як невід'ємної частини сучасного уроку. Її підхід до навчання ґрунтується на переконанні у важливості активності та залучення учнів до процесу навчання.

Про важливість критичного мислення у формуванні особистості та її ставленні до навколишнього світу розповіла Наталія Пампушко. Вона поділилася досвідом розвитку в дітей такої важливої компетенції як критичне мислення, яка допомагає в подальшому орієнтуватися у складному світі інформації, розвивати свій потенціал та приймати обґрунтовані рішення.

Валентина Логин, вчитель фізики та інформатики,поділилася методами та підходами до розвитку критичного мислення, які можуть бути корисними для учнів. Відповідні навички допомагають учням аналізувати, оцінювати та розуміти інформацію, що їм надходить, та робити обґрунтовані висновки.

Наукова робота "Стрес і способи його подолання", представлена учнем 11 класу, Артемом Голосієм, є захоплюючим та важливим внеском у вивчення психології та здоров'я. Ознайомившись з результатами опитування вчителів та перевіривши власну стресостійкість, гості отримали цінні знання та інструменти для ефективного управління стресом у повсякденному житті.

Після такої насиченої програми учасники професійної майстерні ознайомилися з різноманітними можливостями та перевагами, які пропонує ресурсна кімната. Соціальний педагог Ганна Садівська продемонструвала важливість і потужність такої ініціативи для сприяння розвитку дітей з особливими освітніми потребами та психологічної підтримки усіх учасників освітнього процесу.

Висловлюємо щиру подяку колективу Домантівського НВК за вагомий внесок у розвиток освіти Новодмитрівської громади. Ви проявили високий рівень професіоналізму, ставлячи перед собою завдання піднімати якість освіти та розвивати потенціал кожної дитини. Ваш досвід створює умови для успіху ваших учнів. Педагогічна майстерня, яку ви провели, є важливим кроком у напрямку професійного зростання та обміну досвідом серед вчителів. Ви демонструєте свою відданість навчанню та постійне прагнення до самовдосконалення, що є взірцем для нас усіх. Нехай ваша праця буде завжди винагороджена успіхом та вдячністю, а кожен ваш крок уперед буде сприяти подальшому розвитку освіти в нашій громаді.


« повернутися

Вхід для адміністратора