A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
НОВОДМИТРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 28.05.2024 13:15
Кількість переглядів: 45

Місяць обізнаності про ментальне здоровʼя відзначається у світі з 1949 року. Нині Україна вперше приєднується до цих заходів у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України.

Проблема захисту ментального здоров'я надзвичайно загострилася з початком повномасштабної війни. Міжнародне дослідження в 11 країнах світу підтвердило, що збереження ментального здоров’я належить до п’ятірки найбільших викликів сьогодення. Дбати про своє ментальне здоров'я - така ж сама необхідність кожної людини,як і дбати про здоров'я фізичне, тому що саме психічне здоров'я дозволяє повноцінно жити, реалізовувати свій власний потенціал та справлятися із життєвими стресами, продуктивно і плідно працювати.

Тож в закладах освіти Новодмитрівської сільської ради було проведено серію уроків з психічного здоров’я, створених в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Переглядаючи серії «Ден і Рора проти корпорації С.», учні 7-11 класів вчилися використовувати техніки для заспокоєння «Амулет спокою», техніки для подолання панічних атак, техніки як подолати самотність, повернути сон, якщо стрес заважає.

Набуті вміння сприятимуть розвитку психологічної стійкості наших учнів та педагогів.

Наша життєстійкість – наша відповідальність! 


« повернутися

Вхід для адміністратора